Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Το Facebook βοηθάει την καταπολέμηση των online εγκλημάτων




Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε ολόκληρο τον κόσμο πρέπει να ευγνωμονούν το Twitter και το Facebook, καθώς έχουν βοηθήσει να συλληφθούν μερικοί αργόστροφοι κακοποιοί του πλανήτη, οι οποίοι καυχιόντουσαν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για τις ηλεκτρονικές απάτες που διέπρατταν.
 
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, το έργο των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης έχει βοηθήσει αρκετές φορές τις αρχές.
 
Τέσσερις εγκληματίες συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα μετά τις δημοσιεύσεις που έκαναν στις σελίδες που διατηρούν στο Facebook.
 
Ο ένας έγραψε: “Είμαι πλούσιος”, κάτι που ξάφνιασε τους φίλους του που τον ήξεραν πως ήταν ένας φτωχός άνθρωπος. Κάποιος άλλος κοινοποίησε: “Κάνω μπάνιο στα κατοστάρικα”, μάλλον έτσι φαντάζονται την πλούσια ζωή κάποιοι.
 
Η χρονική στιγμή που έγιναν αυτές οι δυο κοινοποιήσεις συνέπεσε με μια επιδρομή που είχε γίνει στην Εμπορική Τράπεζα στο Χιούστον του Τέξας, από όπου δύο άνδρες έκλεψαν 50,000 λίρες.
 
Άλλοι δύο φίλοι τους που ήταν εργαζόμενοι στην τράπεζα συνελήφθησαν ως συνεργοί.
 
Απ’ ότι φαίνεται ο ρόλος της αστυνόμευσης αρέσει στο Facebook και το Twitter αφού το φόντο τους είναι μπλε με λευκό, όπως στην πλειοψηφία των αστυνομικών αρχών του κόσμου!

πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου