Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Παράνομα πειράματα σε ανθρώπους!!!!

1. Παράνομα πειράματα σε παιδιά


Η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer φέρεται να έκανε δοκιμές του σκευάσματος Trovan σε παιδιά της Νιγηρίας το 1996. Σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται η «Ποστ», πρόκειται για παράνομες δοκιμές, που παραβίασαν τους νόμους στη Νιγηρία, τη διεθνή διακήρυξη του Ελσίνκι που ορίζει τους κανόνες ηθικής στην ιατρική έρευνα και τη Συνθήκη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, αναφέρει η έκθεση, που να επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία ενημέρωσε τα παιδιά ή τους γονείς τους ότι αποτελούσαν το αντικείμενο ενός πειράματος. Η Pfizer διαψεύδει και σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι διεξήγαγε τη δοκιμή εν πλήρει γνώσει και συναινέσει της νιγηριανής κυβέρνησης και αφού είχε λάβει «προφορική» έγκριση των γονέων. Η έκθεση των ειδικών, πάντως, σημειώνει ότι η επιστολή έγκρισης της δοκιμής από επιτροπή ηθικής της Νιγηρίας ήταν παραποιημένο έγγραφο.


Κατά τη διάρκεια του πειράματος, τουλάχιστον 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά τη θεραπεία, ενώ άλλα προσβλήθηκαν από αρθρίτιδα. Η εφημερίδα, ωστόσο, σημειώνει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το σκεύασμα ευθύνεται για τους θανάτους και την αρθρίτιδα.


Το 1997, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση του Trovan σε ενηλίκους μόνον, το 1999 όμως περιόρισε σημαντικά τη χρήση του, μετά τη διαπίστωση ότι προκαλεί βλάβες στο ήπαρ, ενδεχομένως και θανάτους. Οργανισμοί φαρμάκων ορισμένων χωρών της Ε.Ε. έχουν απαγορεύσει εντελώς τη χορήγησή του.

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/05/2006

2. 

E.Επιτροπή: Έρευνα για παράνομα πειράματα σε ασθενείς στην Ελλάδα

Η Επιτροπή θα διεξάγει έρευνα για θέματα τήρησης των διατάξεων του νόμου και της δεοντολογίας στις κλινικές δοκιμές που διεξάγονται στην Ελλάδα σημειώνει ο Επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών κ. Dalli έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.
Συγκεκριμένα, σοβαρότατες καταγγελίες στην Ελλάδα για τις κλινικές δοκιμές καταδεικνύουν ότι στα ελληνικά νοσοκομεία, είτε ιδιωτικά είτε δημόσια, δεν λειτουργούν επιτροπές δεοντολογίας που ελέγχουν τα πειραματικά πρωτόκολλα και οι ασθενείς συχνά υποβάλλονται σε κλινικές δοκιμές χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και ως εκ τούτου μετατρέπονται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους.
Ο αρμόδιος Επίτροπος τόνισε ότι η Οδηγία 2001/20/EΚ γνωστή ως «Οδηγία για τις κλινικές δοκιμές» της ΕΕ που τέθηκε σε ισχύ το 2004 ορίζει ένα σύνολο αυστηρών απαιτήσεων για την προστασία των δικαιωμάτων, της ασφάλειας και της ακεραιότητας του συμμετέχοντος στις κλινικές δοκιμές. Αυτές περιλαμβάνουν την υποχρεωτική έγκριση μιας κλινικής δοκιμής από την αρμόδια εθνική υπηρεσία καθώς και από την επιτροπή δεοντολογίας του κράτους μέλους ή των κρατών μελών όπου πραγματοποιείται η δοκιμή. Ωστόσο φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις διατάξεις της Οδηγίας. Όπως λέει ο Επίτροπος κ. Dalli, σε περίπτωση διαρκούς παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας η Επιτροπή μπορεί να λάβει μέτρα κατά του κράτους μέλους σύμφωνα με τη συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ. Η Επιτροπή σκοπεύει λοιπόν να επικοινωνήσει άμεσα με τις ελληνικές αρχές για να ερευνήσει το θέμα περαιτέρω και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα.
Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι στην Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας Κλινικών Δοκιμών, που αποτελεί το μόνο αρμόδιο όργανο για την έγκριση των αιτήσεων, δεν υπάρχει ούτε ο κατάλληλος υλικοτεχνικός μηχανισμός αλλά ούτε και σύστημα μηχανογράφησης ώστε τα λιγοστά έστω άτομα που δουλεύουν εκεί να είναι σε θέση να ελέγξουν την αναγκαιότητα αλλά και την ασφάλεια των κλινικών δοκιμών.
Η Επιτροπή έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή για τις κλινικές δοκιμές σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν εμπεριστατωμένα στοιχεία για τις κλινικές δοκιμές με φαρμακευτικά προϊόντα στην ΕΕ, αν και διαθέτει ορισμένες πληροφορίες. Για παράδειγμα, το 2009 υποβλήθηκαν 99 αιτήσεις για κλινικές δοκιμές στην Ελλάδα. Από αυτές τις δοκιμές, οι 19 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα ενώ οι υπόλοιπες 80 επεκτάθηκαν πέρα από την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκαν σε άλλα κράτη μέλη.
Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: "Οι κλινικές δοκιμές σε ασθενείς αποτελούν ένα πολύ λεπτό και σοβαρό ζήτημα υγείας και ασφάλειας και θα πρέπει πάντα να γίνονται με απόλυτο σεβασμό των διατάξεων του νόμου. Αν αποδειχθεί από την έρευνα της Επιτροπής ότι οι ανησυχίες μας περί πειραμάτων σε ασθενείς είναι αληθείς τότε σίγουρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα δημόσιας ασφάλειας και σε μία τέτοια περίπτωση η επέμβαση της Επιτροπής κρίνεται άμεση και αναγκαία. Κρίσιμα θέματα υγείας όπως οι κλινικές δοκιμές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία ιδίως όταν συχνά οι ασθενείς εναποθέτουν ελπίδες για τη ζωή τους σε τέτοια πειράματα". 



3. 

CNN: Στο εδώλιο η αμερικανική κυβέρνηση για παράνομα πειράματα


CNN: Στο εδώλιο η αμερικανική κυβέρνηση για παράνομα πειράματα


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαστική προσφυγή 700 πολιτών...


της Γουατεμάλας που μολύνθηκαν με το μικρόβιο της σύφιλης κατά την διεξαγωγή πειραμάτων, εκτός κι αν η κυβέρνηση αντικρούσει τις κατηγορίες, όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποί τους.

Οι νομικοί εκπρόσωποι υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ με πρόθεση μόλυναν τα άτομα αυτά κατά την περίοδο 1946 -1948 σε μια προσπάθεια μελέτης των αποτελεσμάτων της ασθένειας.

Οι δικηγόροι το παρομοιάζουν με την περίπτωση του πειράματος Tuskegee στην Αλαμπάμα. Κατά την διάρκεια της 40 χρόνων μελέτης που ξεκίνησε το 1932, οι γιατροί παρακολουθούσαν την εξέλιξη της ασθένειας σε πάνω από 400 φτωχούς αφρικανοαμερικάνους, που είχαν ήδη σύφιλη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ενημερώθηκαν ποτέ ότι είχαν το μικρόβιο και φυσικά δεν έλαβαν την απαραίτητη φαρμακευτική θεραπεία. Τους γίνονταν ιατρικοί έλεγχοι δωρεάν, παράλληλα με τη δωρεάν σίτιση και βεβαίωση ταφής(!).

“Ελπίζουμε να έρθουμε σε μια αμοιβαία συμφωνία για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σχετικά με την σταθερή λήψη φαρμακευτικής αγωγής των αρρώστων. Εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και απολογήθηκε για το όλο γεγονός. Ελπίζουμε να επιτύχουμε μια συμβιβαστική λύση χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε στα δικαστήρια  ”δήλωσε o νομικός  συνεργάτης της φίρμας Conrad and Scherer , Piper Ηendricks.

Η κυβέρνηση Ομπάμα αναγνώρισε τα πειράματα τον Οκτώβριο.

“παρόλο που τα πειράματα έλαβαν χώρα πάνω από 64 χρόνια πριν, είμαστε εξοργισμένοι που μια τόσο κατακριτέα έρευνα έλαβε χώρα υπό το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας.” δήλωσαν η Χίλαρι Κλίντον και η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κοινό ανακοινωθέν. “μετανιώνουμε βαθύτατα για το συμβάν και απολογούμαστε σε όλα τα άτομα που επηρεάστηκαν από μια τόσο αποτρόπαια ερευνητική πρακτική.”

παρόλο που η προσφυγή αναφέρει ότι πάνω από 700 άτομα μολύνθηκαν, μόλις 7 φέρονται ως ενάγοντες- είτε ως απευθείας θύματα, είτε οι απόγονοί τους.

“Περιμένουμε να εμφανιστούν και άλλα θύματα αλλά τα νέα διαδίδονται αργά στη Γουατεμάλα” δήλωσε ο Hendricks , ο οποίος αναγνώρισε ότι πολλοί από αυτούς είναι πιθανόν να έχουν αποβιώσει μετά από τόσα χρόνια. “μερικοί από τους πελάτες μας ζουν σε αγροτικές περιοχές και ακόμα και αν έχουν ενημερωθεί για το θέμα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικοινωνήσουν με κάποιον ώστε να συμπεριληφθούν στην προσφυγή.”


4. 

Τα πειράματα της CIA με LSD σε ανήλικους!


brainwash

Από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και σήμερα, η CIA έχει επιδωθεί σε μία σειρά από πειράματα με σκοπό να ελέγξει τον ανθρώπινο νου.
  Χημικές ουσίες, πλύσεις εγκεφάλου, ηλεκτροσόκ και πλήθος άλλων μεθόδων χρησιμοποιήθηκαν για να σβήσουν τη μνήμη και τη συνείδηση των ανθρώπων-πειραματόζωων, έτσι ώστε να μετατραπούν σε πειθήνια όργανα των μυστικών υπηρεσιών.


Το μεγαλύτερο πείραμα ελέγχου σκέψης.
  Στα τέλη του 1970 υπήρξαν στην Αμερική δεκάδες καταγγελείες για παράνομα πειράματα που διεξήγαγε  η CIA το 1950, με αντικείμενο το mind control  -έλεγχο της σκέψης- .
  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τα πειράματα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε άτομα χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Το 1977, συστάθηκε μια επιτροπή με προεδρο τον Edward Kennedy, η οποία ερεύνησε τους  ισχυρισμούς αυτούς.


  Την ίδια ακριβώς περίοδο η αμερικανική κοινή γνώμη συγκολιζόταν από την αποκάλυψη 16.000 σελίδων με ταξινομημένα έγγραφα της CIA πάνω σε ένα προγραμμα  με την ονομασία MKULTRA, που εφαρμόστηκε από το 1950-1964. Χάρη σε αυτά τα έγγραφα και στα πορίσματα της επιτροπής μπόρεσαν οι ερευνητές να καταλήξουν σε κάποια συγκλονιστικά συμπεράσματα  γύρω από το μεγαλύτερο πρόγραμμα ελέγχου της σκέψης που εφαρμόστηκε ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ.


Τι ήταν το MKULTRA
  Στη CIA υπήρχε ένα συγκεκριμένο τμήμα, το λεγόμενο τμήμα τεχνικής υποστήριξης. Ο ρόλος του ήταν να παρέχει ένα είδος υποστήριξης στις επιχειρήσεις. Πώς θα μπορούσε να το κάνει αυτό χωρίς όμως να γνωρίζει τα μυστικά-κλειδιά των επιχειρήσεων;


  Η λύση βρέθηκε γρήγορα. Οι αρμόδιοι του τμήματος διαπίστωσαν ότι εάν κάποιος έριχνε κάποιου είδους φάρμακο, όπως για παράδειγμα ένα υπνωτικό χάπι, μέσα στην κούπα ενός εργαζομένου της επιχείρησης, τότε αυτός ασυναίσθητα θα αποκάλυπτε όλα τα μυστικά και αυτό ήταν το ζητούμενο. Το πρώτο και βασικό εμπόδιο ξεπεράστηκε. Η CIA από εδώ και μπρος ήξερε να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.  
  Ο Διευθυντής του τεχνικού τμήματος (TSS), Dr Sidney Gottlieb, είναι ο πρώτος που διηύθυνε το πρόγραμμα MKULTRA. Πραγματοποίησε μία τεράστια έρευνα πάνω στη χρήση του LSD. Το LSD φαινόταν ότι ήταν ένα ναρκωτικό που μπορούσε να αποκαλύψει τα μσυτήρια του μυαλού. Και η CIA έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για ένα ναρκωτικό που θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» τον ανθρώπινο νου και να τον θέσει υπό τον έλεγχο κάποιου άλλου.


H CIA χορηγούσε LSD σε μαθητές-πειραματόζωα
  mind_controlΤα πρώτα πειράματα της CIA με τη χρήση πια του LSD πραγματοποιούνται σε εθελοντές μαθητές που γνωρίζουν εξαρχής ότι θα καταναλώσουν μία ναρκωτική ουσία για τις ανάγκες ενός πειράματος. Λέγεται ότι η CIA πλήρωσε μαθητές κολεγίων μόνο και μόνο για να συμμετέχουν στο πείραμα. Γρήγορα εξαπλώθηκε η πληροφορία ότι όποιος συμμετείχε στο πείραμα θα έπαιρνε 25 δολάρια. 

  
Οι μαθητές έπαιρναν LSD για περίπου 8 διαδοχικές ημέρες. Αυτό που ενδιέφερε τους ιθύνοντες να διαπιστώσουν ήταν ποιες είναι οι επιπτώσεις μίας παρατεταμένης πειραματικής περιόδου στην οποία υποβάλλεται κάποιος.
  Παρά τις αντιδράσεις, η CIA θεωρούσε ότι τα αποτελέσματα των πειραμάτων αυτών θα ήταν διαφωτιστικά, από τη στιγμή που οι εθελοντές ήταν ενήμεροι ότι θα πάρουν μία ναρκωτική ουσία. Τα στατιστικά στοιχεία όμως έδειξαν κάτι διαφορετικό.
Πώς η CIA μετέτρεπε σε πειραματόζωα ακόμη και τους πράκτορές της, χορηγώντας τους LSD
  Για να πετύχει το πείραμα έπρεπε τα άτομα να μην γνωρίζουν ότι καταναλώνουν κάποια ουσία. Έπρεπε λοιπόν να επαναληφθεί το πείραμα. Αλλά σε ποιον; Η λύση για τον ισχυρό μηχανισμό που ακούσει στον όνομα CIA ήταν πάλι απλή. Το πείραμα θα εφαρμοζόταν  στον ίδιο της τον εαυτό, δηλαδή στους υπαλλήλους της. Στρατιωτικό προσωπικό, ιατροί, πράκτορες και πολλοί άλλοι κατανάλωναν καθημερινά και για περισσότερο από μία βδομάδα ισχυρή ναρκωτική ουσία (LSD).
  Έτσι λοιπόν υπήρξαν περιστατικά όπου ένας υπάλληλος έπινε τον πρωινό του καφέ μέσα στν οποίο υπήρχε ποσότητα LSD.Τα αποτελέσματα δραματικά. Πολλοί από αυτούς υπέφεραν δραματικά και κάποιοι πέθαναν. Το 1972, όταν ο Richard Helms, εγκατέλειψε τη CIA κατέστρεψε πολλά έγγραφα. Τα αρχεία σχετικά με τον έλεγχο της σκέψης και τις επιπτώσεις του " καταστράφηκαν κατόπιν διαταγής". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου