Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μια διατροφική βόμβα 71.488 θερμίδων

Μια διατροφική βόμβα 71.488 θερμίδων


Μια διατροφική βόμβα 71.488 θερμίδων

Δεν γνωρίζουμε αν είναι όντως το πιο πολυθερμιδικό πιάτο του κόσμου, πάντως άνετα συγκαταλέγεται στα πιο επιβαρυντικά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) γεύματα που εχουν ποτέ κατασκευαστεί από ανθρώπινο χέρι. Μια ομάδα Καναδών που διαθέτουν μια ιστοσελίδα που καταστρατηγεί κάθε έννοια υγιεινής διατροφής, ονόματι EpicMealTime.com, κατόρθωσε να χωρέσει 71.488 θερμίδες και περίπου πεντέμισι (!) κιλά λίπους μέσα σ’ ένα ταψί λαζάνια -το οποίο φυσικά κατόπιν κατανάλωσε με βουλιμία εφάμιλλη των αρχαίων ρωμαϊκών λουκούλλειων γευμάτων.

Το πιάτο μπορεί να ονομάστηκε από τους εμπνευστές της «λαζάνια», αλλά επί της ουσίας δεν είναι, καθότι δεν περιέχει ζυμαρικά αλλά 45 ψωμάκια μπέργκερ, τυρί, μερικές δεκάδες τηγανιτές ροδέλες κρεμμυδιού, περισσότερες από 100 φέτες μπέικον και φυσικά πολλές παχυντικές σως. Οι εμπνευστές της συνταγής τοποθέτησαν μέσα σε ένα βαθύ ταψί όλα τα υλικά διαδοχικά σε στρώσεις: ως βάση μπήκαν τα ψωμάκια των μπέργκερ και από πάνω μια στρώση μπέικον πασπαλισμένη με σως και τυρί, και μετά ξανά μπέργκερ, και μετά ξανά μπέικον, μέχρι τα υλικά να φτάσουν μέχρι το χείλος του ταξιού. Κατόπιν, αφού τα «έσβησαν» με ουίσκι, έβαλαν το ταψί στο φούρνο.

Το αποτέλεσμα κατέληξε να διαθέτει, κατόπιν ενδελεχών διαιτολογικών μετρήσεων, ακριβώς 71.488 θερμίδες και να αντιστοιχεί σε 30 ατομικές μερίδες φαγητού, κάθε μία από τις οποίες έχει 2.382 θερμίδες, δηλαδή περίπου όση και η απαιτούμενη ημερήσια θερμιδική πρόσληψη για έναν μέσο άνθρωπο.
  πηγή: tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου