Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ακρωτηριάστηκε από δυναμίτη στην Κάλυμνο



Το Πάσχα πέρασε αφήνοντας πικρή γεύση στο στόμα για τους τόσους άδικους θανάτους και βαρύτατους τραυματισμούς, εξαιτίας του επικίνδυνου εθίμου με τα εκρηκτικά και τις κροτίδες. Ένας νέος άνθρωπος έχασε το ένα του χέρι και πιθανόν το ένα του μάτι, όταν έσκασε στα χέρια του δυναμίτιδα, αυτή τη φορά στην Κάλυμνο.

Η νέα τραγωδία συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, στην περιοχή μεταξύ Καστελίου και Αργινώντα, όπου ο 27χρονος ιδιοκτήτης σχολής καταδύσεων γλεντούσε μαζί με συγγενείς και φίλους σε μια βάφτιση. Αν και δεν είχε σχέση με εκρηκτικά, προσπάθησε να πετάξει ένα μασούρι δυναμίτη αλλά εκείνο εξερράγη, με αποτέλεσμα να αποκοπεί εντελώς το ένα του χέρι, από τον καρπό. Σαν να μην έφτανε αυτό, τραυματίστηκε βαριά και στα δυο μάτια.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλύμνου, που όμως δεν είναι εφοδιασμένο με τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση του τραυματία. Έτσι, με ενέργειες της διοικητού, ο 27χρονος παρελήφθη από C-130 και διακομίστηκε μέσω Κω σε Αθηναϊκό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες να σώσουν το δεξί του μάτι, ενώ πρόβλημα παρουσιάζει και το αριστερό.



πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου