Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ένας Απλός και Φωτεινός Διαλογισμός

Ένας Απλός και Φωτεινός Διαλογισμός

Ένας πρώτος, σχετικά απλός και εύκολος διαλογισμός, ένας βασικός, θετικός και φωτεινός διαλογισμός, ο οποίος είναι πλήρης και άκρως ωφέλιμος συνολικά, σε όλα τα επίπεδα του εαυτού μας είναι ο διαλογισμός που ακολουθεί. Μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά, ακόμη και δύο και τρεις φορές την ημέρα. Διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά. Μπορεί να γίνει και πιο σύντομα ή να διαρκέσει και πολύ περισσότερο, εάν το επιθυμούμε. όπως κάθε διαλογισμός, καλό θα είναι να εφαρμοστεί για τουλάχιστον επτά συνεχόμενες ημέρες, ώστε να τον κατανοήσουμε, να τον αισθανθούμε, να το βιώσουμε και να αντιληφθούμε την ενέργεια, τη δυναμική και τη δράση του!
  • Πριν από το διαλογισμό μπορείς να κάνεις ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους ή ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο.
  • Φόρεσε καθαρά, απλά και άνετα ρούχα. Βγάλε οτιδήποτε μπορεί σε ενοχλεί, παπούτσια, κοσμήματα, ζώνη.
  • Τακτοποίησε και καθάρισε το χώρο σου.
  • Άναψε μερικά λευκά κεράκια, βάλε χαλαρωτική μουσική, κλείσε τα τηλέφωνα, χαμήλωσε τα φώτα. Μπορείς να έχεις στο χώρο σου κάτι αρωματικό, αιθέρια έλαια να ανάψεις ένα αρωματικό στικ ή ένα αρωματικό κεράκι. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις λιβάνι, φασκόμηλο ή σπρέι με αιθέρια έλαια (για παράδειγμα, τα προϊόντα «αύρα-σώμα»).
  • Κάθισε αναπαυτικά, αρκεί να έχεις όρθια την πλάτη σου, σε ευθεία.
  • Κλείσε απαλά τα μάτια και πάρε δέκα βαθιές αναπνοές.
  • Κάνε την αναπνοή σου βαθιά, αργή και σταδιακή, τόσο την εισπνοή όσο και την εκπνοή. Πάρε το χρόνο σου. Νιώσε και απόλαυσε κάθε αναπνοή. όσο πιο βαθιά γίνεται. όσο πιο αργά γίνεται. Χαλάρωσε.
  • Ζήτησε από το σώμα σου και το νου σου να χαλαρώσουν, να χαλαρώσουν τελείως. Ζήτησε το νοερά, από μέσα σου και νιώσε το να γίνεται. Περίμενε λίγο.
  • Σιγά σιγά, δες τον εαυτό σου να λούζεται από φως. Ζεστό, λαμπερό και καθαρό λευκό φως, άφθονη ζωτική ενέργεια. Μείνε σε αυτή την εικόνα και τον οραματισμό για μερικά λεπτά. Κράτα την εικόνα (ή απλά την πρόθεση και τη σκέψη) αυτή όσο περισσότερο και όσο πιο ισχυρά και ζωντανά μπορείς.
  • Νιώσε τη γαλήνη και την ειρήνη να απλώνονται μέσα σου. Νιώσε τη γαλήνη και την ειρήνη να απλώνονται και γύρω σου. Νιώσε συμπόνια για όλα τα πλάσματα και αγνή αγάπη. Στείλε θετικές σκέψεις, θετικές σκέψεις παντού, φως και αγάπη, καθαρό και αγνό φως και καθαρή και αγνή αγάπη παντού.
  • Μείνε μερικά λεπτά σε αυτή την υπέροχη αίσθηση φωτός και αγάπης. Αίσθηση γαλήνης και ειρήνης. Χαλάρωσε βαθύτερα. Αφέσου. Αφέσου εντελώς. Λύσου... Φως και Αγάπη... Γαλήνη και Ειρήνη... Παντού μέσα σου... Παντού γύρω σου... Φως και Αγάπη... Γαλήνη και Ειρή- νη... Υπέροχη αίσθηση!
  • Πάρε και πάλι δέκα βαθιές, αργές και σταδιακές αναπνοές, έχοντας στο νου σου πως εισπνέεις καθαρό φως και καθαρή ενέργεια και πως εκπνέεις οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι. Πάρε το χρόνο σου. Νιώσε και απόλαυσε κάθε αναπνοή. όσο πιο βαθιά γίνεται. όσο πιο αργά γίνεται. Συνειδητά.
  • Επέστρεψε στο «εδώ και τώρα», έχοντας ξεκουραστεί πλήρως, με πλήρη αναζωογόνηση σε πνεύμα, νου και σώμα. Επιστρέφεις 100% στο «Εδώ και Τώρα». Στο σώμα σου. Γείωση, 100% γείωση. Σιγά σιγά κίνησε το σώμα σου, τα χέρια και τα πόδια, τεντώσου. Μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου σε μια πιο φωτεινή και όμορφη πραγματικότητα!
  • Κράτησε την αίσθηση αυτή, την αγάπη, το φως και τη δύναμη, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας. Να είσαι συνειδητός, με επίγνωση, γαλήνη και αγάπη. Συνέχισε τη μέρα σου με χαρά, ειρήνη και ελευθερία, απολαμβάνοντας το καθετί.
Στο Διαλογισμό δεν γίνεται ποτέ λάθος και δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος. Είναι ένα εσωτερικό αγνό παιχνίδι, μια στιγμή κατά την οποία στρέφουμε την προσοχή μας προς τα μέσα, προς τον εαυτό και την ουσία μας. Μια ευκαιρία για ξεκούραση και αναζωογόνηση σε όλα τα επίπεδα. Ο διαλογισμός μπορεί να διαρκέσει από μερικά μόνο λεπτά μέχρι όσο εμείς επιθυμούμε, δεν υπάρχει κάποιο όριο. Με τη συχνή και καθημερινή του εφαρμογή, ο διαλογισμός γίνεται πιο απλός, πιο εύκολος και ξεκάθαρος και όλες οι θετικές επιδράσεις, σε πνεύμα, νου και σώμα, γίνονται όλο και πιο δραστικές και εμφανείς!
Καλό Διαλογισμό! Με Αγάπη!
Με όσα συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική καθημερινή πραγματικότητα, είναι απαραίτητο όσο δύσκολο και να είναι να συνεχίσουμε να έχουμε θετική σκέψη και ο καθένας όσο μπορεί να στέλνει το δικό του φως γύρω του..Είναι πολύ σημαντικό να μην χάσουμε την εσωτερική ψυχική συνοχή μας..Τότε η διάλυση θα είναι περισσότερο καταστροφική.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου